“Hur åberopar vi influencers i vår marknadsföring? Och vad kan det få för konsekvenser?”

Detta diskuterar Tobias Eltell på Sveriges Annonsörer i ett blogginlägg i veckan;

“Att anlita influencers för att lyfta sina produkter och tjänster är vanligt. En ständigt återkommenade fråga är och har varit var gränsen går mellan yttrandefrihet och reklam, dvs. när går influencern över gränsen från vad som är yttrandefrihetsrättsligt tyckande till reklam. I samband med detta har förts diskussioner hur och vilka reklammarkeringsbegrepp som ska användas. Svaret på detta får vi kanske till sommaren då Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) kommer att avkunna dom i Tourn Media/Kissie-målet. Ett kort svar är annars att influencern ska använda de reklammarkeringsuttryck som genomsnittskonsumenten för influencerns målgrupp förstår. Det kan alltså röra sig om olika uttryck beroende på om målgruppen är 19 eller 65 år.”

Läs hela blogginlägget här!